Veste poveste: World Read Aloud Day / Citeşte cu voce tare

Azi este Ziua Internațională a Cititului Împreună / World Read Aloud Day (WRAD)  Aceastӑ sӑrbӑtoare  a fost inițiată de LitWorld, o organizație nonprofit, fondată în 2007. Tradițional, este sărbătorită în fiecare an la începutul lui februarie.

LitWorld colaborează cu parteneri naţionali și internaţionali pentru a se asigura că tinerii, copiii, adulții din întreaga lume pot experimenta bucuria și puterea de transformare a lecturii, scrisului și povestirii. Mișcarea este bazată pe convingerea că alfabetizarea este un drept universal al omului.

Din pӑcate cititul ȋmpreunӑ pe vreme  de pandemie nu prea merge decât  ȋn familie. Convingeţi-vӑ azi pruncii  sӑ mai lase ecranele şi sӑ citeascӑ un pic.

De fap tar fi, ȋn traducere exactӑ ziua cititului cu voce tare de aceea vӑ mai propun un exerciţiu: citiţi o  poezie cu voce tare. E altfel decât cititӑ ȋn gând. Puteţi gӑsi pe aici pe undeva rubrica ‘Poezie din limba ȋn care visӑm’ dacӑ nu gӑsiţi mai repede altceva. Vӑ urez lecturӑ plӑcutӑ pentru totdeauna nu numai pentru aceastӑ zi specialӑ

Happy World Read Aloud Day 2021! | A Message from LitWorld

(1) Happy World Read Aloud Day 2021! | A Message from LitWorld – YouTube

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s